Leírás
A lent sokáig csak a ruhaiparban használták előszeretettel lenvászon ruhák készítéséhez. Napjainkban számos kutatást követően bebizonyosodott, hogy a lenmagban számos olyan anyag van, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez. Egyik közülük az esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít napjainkban. A lenmagolaj jótékony hatással lehet az ízületi megbetegedésekre, kiváló bőrgyulladás csökkentő lehet, valamint az emésztésre is jótékony hatással lehet.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj
Felhasználhatjuk szószokhoz, salátaöntetekhez, nyers és párolt zöldségekhez, illetve levesekhez is. Más olajjal is kitűnő, kis tökmagolajjal keverve is nagyon finom. Főzni nem érdemes vele.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 3693 KJ
898 kcal
Zsír 99,81 g
– telített zsírsavak 8,8 g
– egyszeresen telítetlen zsírsavak 19,02g
– 71,56 g
Szénhidrát <0,03 g
amelyből cukrok <0,03 g
Fehérje <0,2 g
Só <0,03 g
Átlagos tápértékadatok: | 100 g |
Energia: | 3693 KJ/ 898 Kcal |
Zsír: | 99,81 gv |
amelyből telített zsírsavak | 8,8 g |
egyszeresen telítetlen zsírsavak | 19,02g |
többszörösen telítetlen zsírsavak | 71,56 g |
Szénhidrát | <0,03 g |
amelyből cukrok | <0,03 g |
Fehérje: | <0,2 g |
Só: | <0,03 g |