Eden Premium kókuszolaj vödrös 1000ml

1 780 Ft

Cikkszám: 4U-00966 Kategóriák: ,

Leírás

A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír (Oleum Cocois) a kókuszpálma (Cocus nucifera) termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj.

Telített zsírsavakban és antioxidánsokban igen gazdag. Magas a laurinsav tartalma.

Az RBD-t tipikusan a copranak nevezett szárított kókuszból készítik.

A RBD (szűrt) azt jelenti, hogy az adott kókuszolaj finomított, fehérített, szagtalanított. A fehérítés általában nem egy kémiai folyamatot jelent, hanem egy fizikai szűrést, ami a szennyeződések eltávolítására szolgál. A szagtalanítást, ami a copra esetleges füstölése miatt fontos, forró gőzzel történik. Ez az olaj elég alapos feldolgozáson esik át. A végeredmény egy színtelen, ízetlen, és szagtalan zsír.

A coprából készülő  RBD olajok ugyanilyen tiszták és fehérek, mint a szűz kókuszolajok

A kókuszvaj olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!A kókuszvaj olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!

Kókuszolaj használata: a kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Nincsen kókusz aromája, az evvel készülő ételek ízvilágát nem befolyásolja. Diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra. Fogyókúrák során szintén hasznos kiegészítő, mert a szénhidrátokhoz hasonlóan zsírként nem raktározódik a szervezetben. Koleszterinmentes.

A kókuszvaj emellett alkalmazható kozmetikai alapanyagként: szappankészítéshez, illetve a haj és a bőr ápolására. Táplálja, hidratálja a hámszövetet, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat. Könnyen, gyorsan beszívódik a bőrön keresztül, nem hagy zsíros érzetet.

Átlagos tápanyagtartalom (100 g-ban):

Energia: 3650 kj / 890 kcal

Fehérje: 0 g

Szénhidrátok: 0 g

Összes zsír: 100 g

Telített zsír: 90 g

Egyszeresen telítetlen: 8 g

Többszörösen telítetlen zsír: 2 g

Vas: 0,3 ppm

Átlagos tápértékadatok:100 g
Energia:3650 kj / 890 kcal
Zsír:100 g
   amelyből telített zsírsavak90 g
  Egyszeresen telítetlen8 g
Többszörösen telítetlen zsír:2 g
Szénhidrátok:0 g
Fehérje:0 g
Vas:0,3 ppm

Összetevők: 100% kókuszzsír

Felhasználása: sütéshez, főzéshez

Nem hidrogénezett !

Száraz, hűvös helyen tárolandó !

További receptekért és ötletekért látogasd meg a Blog 4 You oldalunkat.

Egy külföldön lévő autó az álmod, de nem tudod miképpen kell eljutnod hozzá?

Mi állunk rendelkezésedre! További információért keresd fel Car 4 You oldalunkat!